ΣΥΡΙΖΑ: Άθλια προβοκάτσια της κ. Βούλτεψη – Παρουσίασε δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου ως δήθεν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ,  σε ανακοίνωση του, κατηγορώντας την υποψήφια της Ν.Δ.  Σοφία Βούλτεψη για «άθλια προβοκάτσια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ειδικότερα ότι «μετά τους ωμούς εκβιασμούς της κ. Μπακογιάννη και του κ. Σκέρτσου στην μουσουλμανική μειονότητα, μετά την εργαλειοποίηση της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη, σειρά είχε η άθλια προβοκάτσια της κ. Βούλτεψη. Παρουσίασε σήμερα στον τηλεοπτικό αέρα δημοσίευμα του τουρκικού τύπου ως δήθεν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Η ανακοίνωση σημειώνει ότι «για κακή της τύχη, όμως, το μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης που γνωρίζει την τουρκική γλώσσα αποκάλυψε αμέσως τα fake news της κ. Βούλτεψη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι «η ΝΔ έχει ξεφύγει τελείως» και την κατηγορεί ότι «για μερικές ακροδεξιές ψήφους δεν διστάζει πουθενά. Παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με ευαίσθητα εθνικά ζητήματα για ψηφοθηρικούς λόγους». «Μπορούν να αντιληφθούν έστω και τώρα το κακό που κάνουν στην πατρίδα;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι είπε η κ. Βούλτεψη

Η κ. Βούλτεψη, αναφερόμενη σήμερα στην συνθήκη της Λωζάνης, δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπερδέψει το θέμα του ατομικού αυτοπροσδιορισμού με τον συλλογικό αυτοπροσδιορισμό, ο οποίος δεν επιτρέπεται γιατί παραβιάζει το Σύνταγμα και τις συνθήκες». «Όταν λοιπόν κάποιος είναι βουλευτής, ορκίζεται στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα κάνει δικό του αυτοπροσδιορισμό, αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί», είπε η κ. Βούλτεψη.

Ερωτηθείσα για το αν η ΕΥΠ ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για την δράση των υποψηφίων του, ο κ Βούλτεψη είπε: «Η ΕΥΠ ενημέρωσε. Άρα ο κ. Τσίπρας ήταν ενημερωμένος. Η ΕΥΠ βρίσκεται πάντα σε αυτές τις περιοχές, γιατί υπάρχουν πάντα αυτά τα θέματα. Εδώ λοιπόν το πρόγραμμα φαίνεται ότι είναι δομικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει και το είπε και ο κ. Φίλης, ότι μπορεί κάποιος να έχει μία άποψη. Μπορεί να την έχει αλλά δεν μπορεί να ορκίζεται βουλευτής. Στις εκλογές του 2015 που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιοχές αυτές σχεδόν 50% είχε κυκλοφορήσει αυτό το φυλλάδιο, το οποίο αναφέρεται και σε θέματα του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού και στην εκλογή των μουφτήδων, το οποίο αναφέρει ότι μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται.»

Όταν οι δημοσιογράφοι της ζήτησαν το χαρτί, τους είπε ότι είναι γραμμένο στα τούρκικα. Ο συνομιλητής της Χάρης Μαμουλάκης, είδε το χαρτί και είπε ότι πρόκειται για τουρκικό άρθρο, τουρκικό ρεπορτάζ και όχι για φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ