ΣΥΡΙΖΑ: Ατελέσφορη η νομοθετική παρέμβαση για Ρωμανό

ΣΥΡΙΖΑ: Ατελέσφορη η νομοθετική παρέμβαση για Ρωμανό

Της Άννας Κανδύλη

Ατελέσφορη ως προς το περιεχόμενο και το χρόνο χαρακτήρισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την νομοθετική παρέμβαση που εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σε σχέση με την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές Παναγιώτη Λαφαζάνη, Θόδωρο Δρίτσα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Τάσο Κουράκη, Μάνια Παπαδημητρίου και Βασιλική Κατριβάνου επισκέφθηκε τον Υπουργό Δικαιοσύνης πριν από λίγο προκειμένου να ενημερωθεί για τις προτάσεις του Υπουργείου σχετικά με την υπόθεση του απεργού πείνας.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θόδωρος Δρίτσας, είπε ότι η απόρριψη της αίτησης του Νίκου Ρωμανού, για τυπικούς λόγους, μπορεί να ξεπεραστεί με νέα διαδικασία που να προσπερνά τις παραλείψεις. «Πρέπει να υπάρχει πεδίο εξάντλησης όλων των δυνατοτήτων. Η ζωή του Ρωμανού κινδυνεύει». Εξάλλου, ο κ. Δρίτσας υπενθύμισε ότι είναι κοντά η «κρίσιμη μέρα» της 6ης Δεκεμβρίου, λόγω της επετείου από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. «Θέσαμε όλες τις προσπάθειες για να υπάρξει άμεση λύση» κατέληξε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε με τη σειρά της: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ο Ρωμανός να είναι θύμα της πολιτικής, θύμα των σκοπιμοτήτων, θύμα της ίδιας της Δημοκρατίας».

Αύριο θα επισκεφτούν τον υπουργό για ενημέρωση εκπρόσωποι και των υπολοίπων κομμάτων.

 

Διαβάστε επίσης:

Το Ποτάμι: Ο Ρωμανός έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση

Τι προτείνει ο Αθανασίου για τον Ρωμανό

Τι λέει ο Γλέζος για τον Νίκο Ρωμανό

Εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον Ρωμανό

Ολόκληρη η επιστολή του Νίκου Ρωμανού: χορεύοντας με τον θάνατο για 24 μέρες

Για “τυπικούς λόγους” απέρριψαν την προσφυγή του Ρωμανού

ΦΩΤΟ-Κατάληψη στο Ηράκλειο για τον Ρωμανό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ