ΣΥΡΙΖΑ: Αναταράξεις για την μετακίνηση Τσίπρα – Φόβοι ότι θα υπάρξουν και άλλες εκκαθαρίσεις

Νέος γύρος αναταράξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απομάκρυνση του Γιώργου Τσίπρα, από την έμμισθη θέση που κατείχε στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις που έκανε για το θέμα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά.

Βουλή: Κόντρα για τη διαδικασία της συζήτησης του κόστους των μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ – Η αντίδραση Τζάκρη και η απάντηση Χατζηδάκη

Οι εκκαθαρίσεις στο μισθολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή προκαλούν έντονες αναταράξεις με την Κουμουνδούρου να στέλνει μήνυμα πώς οι αργομισθίες τελείωσαν και τον Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος ενημερώθηκε πώς λύεται η σύμβαση εργασίας του να μιλάει για αθλιότητες που προκαλούν αηδία.

«Εγώ δεν διανοούμαι ότι υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πόσο μάλλον ο κ. Γιώργος Τσίπρας, που να πιστεύει ότι κάποιος που δεν προσφέρει τις υπηρεσίες του να αμείβεται και να πληρώνεται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τα οικονομικά του κόμματος», είπε η Βούλα Κεχαγιά.

ΣΥΡΙΖΑ: Το θράσος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, είναι αδιανόητο

«Οι αθλιότητες για ”αργομισθία”, για δήθεν αίτημά μου για κατ’ ”εξαίρεση μισθοδοσία”, για δήθεν αίτημά μου για ”ασφαλιστική κάλυψη” είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν χρηματοδοτούσαν το ήθος του ”νέου ΣΥΡΙΖΑ” της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία», τόνισε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Ο πρώην διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα, ενώ δεν αποκλείει να υπάρξουν και άλλες απομακρύνσεις. «Εικόνα μπορεί να είχα με την έννοια ότι μπορεί να υπήρχε λίστα ήδη πριν τις εκλογές και πιθανώς να ακολουθήσουνε και άλλοι. Δηλαδή όποιος δεν είναι απολύτως της γνώμης του προέδρου ας πούμε. Άρα μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι. Άρα με αυτή την έννοια δεν έπεσα από τα σύννεφα», σημείωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη στον Realfm: Τον καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα και τον ρεαλισμό των προτάσεων μας

«Πρόκειται για την λύση της σύμβασής του, κάτι το οποίο ήταν συμφωνημένο πολύ πριν τις ευρωεκλογές. Ο κ. Τσίπρας προσελήφθη στο κόμμα ως έμμισθος υπάλληλος όταν ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή Κοινοβουλευτικής Ομάδας επί προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που εξήγησε ότι ο Γιώργος Τσίπρας ήταν ενημερωμένος για την εξέλιξη.

«Και θέλω να σας πω ότι ο διάδοχός του ο κ. Θάνος Μωραϊτης δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να πληρώνεται», είπε η Βούλα Κεχαγιά.

Ταυτόχρονα η κίνηση αυτή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τα στελέχη του κόμματος. «Από τον Τεμπονέρα μέχρι και τον Τσίπρα , μεσολάβησε ο Θεοχαρόπουλος, και οι τρεις εκδιώχθηκαν διότι ο κ. Κασσελάκης δεν συμφωνούσε με τις πολιτικές τους απόψεις», ανέφερε το μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Ήταν διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Έληξε η θητεία του γιατί ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και λογικό είναι αυτή την αντιμισθία που υπάρχει να πάει στον επόμενο διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Παράλογο;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος.

«Αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν άμεσα στη συνεδρίαση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να υπάρχει ούτε μία σκιά. Δεν είναι επιτρεπτό να υπάρχει μία σκιά, ότι κάποιος, παύει η σχέση του επειδή εξέφρασε μία άποψη, ακόμα και αντίθετη να είναι», σημείωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο Χρήστος Σπίρτζης μίλησε για πολιτικές διώξεις όσων διαφωνούν και επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη. Σε ερώτηση εάν ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει τον πρωθυπουργό σε εκλογές ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε: «Όχι βέβαια. Πως; Με 14,9% απέτυχε η πρακτική, η τακτική. Είναι η μη πολιτική πρόταση, η άκρατη επικοινωνία, το συγκεκριμένο στυλ επικοινωνίας».

Μάλιστα αρκετοί θεωρούν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εκκαθαρίσεις στο μισθολόγιο αν και η Κουμουνδούρου δηλώνει ότι δεν υπάρξουν άλλες απολύσεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ