Πώς θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια – Τι δήλωσε ο Συρίγος

Καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις πριν από λίγες ημέρες, η αγωνία των γονιών και των παιδιών είναι πώς θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο τα Πανεπιστήμια.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με θέμα το άνοιγμα των σχολείων και  των Πανεπιστημίων.

“Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς εξετάζεται αλλά όχι ως άμεσο μέτρο” σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Ο κ. Συρίγος έκανε λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα, με ζητούμενο και για τα Πανεπιστήμια τα μαθήματα να γίνονται μόνον δια ζώσης.

“Να νοικιάσουν σπίτια οι οικογένειες των νέων φοιτητών. Αυτή τη στιγμή η απόφαση που υπάρχει είναι να λειτουργήσουν όλα τα μαθήματα δια ζώσης και μόνο δια ζώσης. Οπότε όσα παιδιά έχουν περάσει σε σχολές σε διαφορετική περιοχή από τη μόνιμη κατοικία τους, θα πρέπει να προχωρήσουν στις κινήσεις για να βρεθεί στέγη. Τα μαθήματα θα γίνουν δια ζώσης. Ο στόχος είναι να επανέλθουμε στην κανονικότητα” περιέγραψε.

“Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουμε την εξεταστική του Σεπτεμβρίου και ήδη έχει βγει υπουργική απόφαση για τα μαθήματα” συμπλήρωσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ