Συντριβή Antonov: Διάβημα της Αθήνας και προς την Ουκρανία

Σε νέο διάβημα διαμαρτυρίας, σχετικά με την συντριβή του Antonov στο Δήμο Παγγαίου, αυτή την φορά προς την Ουκρανία, προχωρούν οι ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Θεμιστοκλής Δεμίρης επέδωσε διάβημα στον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για την φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.

Για το φορτίο του αεροπλάνου που συνετρίβη στην περιοχή της Καβάλας εξηγήσεις έχει ζητήσει με διάβημα της η Αθήνα και από τη Σερβία και αυτό παρά τις εξηγήσεις στις οποίες προχώρησε ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Νεμπόισα Σταφάνοβιτς, μετά την συντριβή του Antonov 12, στην ευρύτερη περιοχή της καβάλας, στα όρια του Δήμου Παγγαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νεμπόισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου Άμυνας. Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών, όπως ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου.

antonov
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες όλη τη νύχτα συνεχίστηκαν οι έρευνες γύρω από το σημείο που κατέπεσε το αεροσκάφος, από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, στελέχη του οποίου πρέπει να συγκεντρώσουν αφού εντοπίσουν τα πυρομαχικά που έχουν διασπαρθεί στην περιοχή του δυστυχήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ