Συνήγοροι Άκη: Αβάσιμο το κατηγορητήριο

Συνήγοροι Άκη: Αβάσιμο το κατηγορητήριο 

 

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού από εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι δύο εκ των τριών συνηγόρων ο καθηγητής Λ. Κοτσαλής και ο κ. Γ. Νικολάου – ο τρίτος κ. Παγορόπουλος ζήτησε να μην αγορεύσει σήμερα – τόνισαν στο δικαστήριο ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσουν σε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του εντολέα τους ενώ αναφέρθηκαν σε «μύθους» , όπως το αποκαλούμενο «παλάτι» της Αρεοπαγίτου αλλά και η αναφορά του ονόματος του στο γερμανικό κατηγορητήριο, που στήθηκαν σε βάρος του πρώην υπουργού.

Ο κ. Κοτσαλής αναφέρθηκε και στους ισχυρισμούς του Νίκου Ζήγρα για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι «έκανε στροφή 180 μοιρών» και επεσήμανε μια «βασική αρχή του δικαίου» ότι ένοχος ένοχον ου ποιεί. Αναφέρθηκε επίσης σε «νομικούς ακροβατισμούς» που «καταγράφηκαν στην διαδικασία» και μίλησε για «απαξιωτικές και ονειδιστικές εκφράσεις» που ακούστηκαν σε βάρος του κατηγορούμενου πρώην υπουργού.

Και οι δύο υπερασπιστές προχώρησαν σε εκτενή ανάλυση της θέσης τους ότι είναι «αόριστο και αβάσιμο κατηγορητήριο» και αναφέρθηκαν στην απόφαση του δικαστηρίου να μην καλέσει τα μέλη του ΚΥΣΕΑ «όργανο που έλαβε απόφαση την οποία υλοποίησε ο υπουργός».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Νικολάου ζητώντας την απαλλαγή του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου «είναι μια δίκη χαμένων ενστάσεων αλλά όχι χαμένων αποφάσεων».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ