Συνεργασία Δούρου με Πάιατ για την αντιμετώπιση τραγικών περιστατικών

Τους τρόπους για την αντιμετώπιση τραγωδιών, όπως αυτή που σημειώθηκε πρόσφατα στην Ανατολική Αττική, αλλά και προώθησης των συνεργασιών σε ζητήματα επιχειρηματικότητας και start ups ενόψει της ΔΕΘ, όπου φέτος είναι αναβαθμισμένη η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Παρασκευή, στα γραφεία της Περιφέρειας, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Η κ. Δούρου στην ατζέντα των «ιδιαίτερα σημαντικών ζητημάτων» που συζητήθηκαν, έθεσε τη δρομολόγηση άμεσων και προωθητικών πρωτοβουλιών, «σχετικά με την προσφορά του ελληνισμού της διασποράς για τις πληγείσες περιοχές στην Ανατολική Αττική» καθώς και τη συμβολή του Κέντρου Logistics -που αποτελεί μια αναγνωρισμένη από το Συμβούλιο της Ευρώπης καλή πρακτική- στην οργάνωση της αλληλεγγύης για τους πληγέντες στην Ανατολική Αττική.

Στην αναφορά του Αμερικανού πρέσβη στην μεγαλύτερη φωτιά που ξέσπασε ποτέ στην Καλιφόρνια, η περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη «τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουμε μπροστά μας λόγω κλιματικής αλλαγής να αντιμετωπιστούν με πολύ διαφορετικό τρόπο από ό,τι σήμερα».

Από την πλευρά του ο Τζ. Πάιατ, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζω τη σπουδαιότητα να οικοδομήσουμε ένα σύστημα ώστε να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Περιέγραψα στην περιφερειάρχη τη δουλειά που κάνουμε και τη συνεργασία που έχουμε με την πολιτεία της Καλιφόρνια και την ελληνοαμερικανική διασπορά ώστε να καταστήσουμε διαθέσιμη ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των πυροσβεστικών σωμάτων της Αμερικής και των ελληνικών Αρχών. Θα υπάρξει μεγάλη συνεργασία με τους Έλληνες της διασποράς και ειδικότερα τους AΧΕΠΑΝΣ».

Αναβάθμιση των κοινών πρωτοβουλιών ενόψει ΔΕΘ

Στη διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε μιάμιση ώρα, συζητήθηκε και το θέμα της αναβαθμισμένης συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ.

«Συζητήσαμε την αναγκαιότητα περαιτέρω συνεργασίας σε σχέση με τη νέα επιχειρηματικότητα, τους startuppers και τα clusters -τομείς στους οποίους η Περιφέρεια Αττικής εδώ και τέσσερα χρόνια έχει να επιδείξει μετρήσιμα αποτελέσματα», παρατήρησε η περιφερειάρχης. Συγκεκριμένα -όπως περοσέθεσε η Ρένα Δούρου- εξετάστηκε η «συνεργασία μας επί του FilmOffice μιας και η Περιφέρεια Αττικής θα είναι και είναι η πρώτη Περιφέρεια της πατρίδας μας που είναι έτοιμη να υποδεχθεί ξένες οπτικοακουστικές παραγωγές».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός διπλωμάτης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «συζητήσαμε κάποια από τα προγράμματα που θα υποστηρίξει η πρεσβεία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, όπως προγράμματα για νέους επιχειρηματίες, να επισημάνουμε τομείς όπως νέα επιχειρηματικότητα και start ups».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης και ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης. Τον πρεσβευτή των ΗΠΑ συνόδευαν ο σύμβουλοι Πολιτικών Υποθέσεων, Έιμι Κάρλον και Οικονομικών Υποθέσεων, Τσιπ ΛάιτινενΠηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ