Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Όλγα Γεροβασίλη: «Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία» – Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και αποδοκιμασίες

«Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη στην ομιλία που απηύθυνε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας «παρούσα» στην διαδικασία για την εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα.

Η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Όλγας Γεροβασίλη ήταν ηλεκτρισμένη, ενώ ήταν αρκετές οι φορές που ακούστηκαν αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της.

«Εδώ, δεν υπάρχουν αντίπαλοι, εδώ δεν είναι αρένα, υπάρχουν μόνο σύντροφοι. Όχι άλλοι εχθροί, όχι άλλος διχασμός ανάμεσα μας», είπε αρχικά η Όλγα Γεροβασίλη.

«Όλους αυτούς τους μήνες στήριξα την προσπάθεια με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Πάντα πίστευα ότι η Αριστερά είναι τα μέλη της, όλοι εσείς, που δέχεστε απειλές από εργοδότες. Σήμερα κοιτάμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς. Φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας να είναι σύνεδροι. πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία, να ανακτήσουμε την κυβερνητική μας προοπτική. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης, όχι συμπλήρωμα στο πολιτικό σύστημα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Πρέπει να νικήσουμε τον Μητσοτάκη και χρειαζόμαστε πολιτικό σχέδιο με σαφείς στόχους, κοστολογημένες προτάσεις», τόνισε στη συνέχεια.

«Πιστεύω ότι είναι βαθιά αναγκαίο και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Μού αναλογεί μερίδιο ευθύνης. Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντηση μου είναι ότι είμαι παρούσα. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη, περάσαμε δια πυρός και σιδήρου, για να κυβερνήσουμε, να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Είμαι περρήφανη για όσα πετύχαμε, είμαι υπερήφανη που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Αγαπητέ πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς. Αυτή τη δύσκολη στιγμή δηλώνω παρούσα. Για να γίνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη Αριστερά, για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής, για μια πραγματικά προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Στο άκουσμα της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, κάποιοι αντέδρασαν με έντονες αποδοκιμασίες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σηκώθηκε όρθιος και με χειρονομίες προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ