Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-Όλγα Γεροβασίλη: Εκλογή αρχηγού σύμφωνα με το καταστατικό, έναν μήνα μετά την προκήρυξη

«Εκλογή αρχηγού όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Όλγα Γεροβασίλη άφησε μία αιχμή κατά του προέδρου του κόμματος λέγοντας ότι «στην δική του σύντομη απάντηση στην ομιλία της, έκανε μία παράλειψη δεν είπε ότι η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό, όπως έγινε και στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια του ιδίου του κ. Κασσελάκη». Στη συνέχεια, εξήγησε ότι «το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή αρχηγού γίνεται έναν μήνα μετά την προκήρυξη και ότι θα γίνει με κάλπη».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μιλήσει για εκλογή στις 10 Μαρτίου και είχε αναφέρει ότι αυτή θα γίνει με υβριδικό σύστημα, δηλαδή και με κάλπη και ψηφιακά.

Επιπλέον, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι το συνέδριο θα αποφασίσει αύριο για το αν τελικά θα γίνει η εκλογή αρχηγού. Διευκρίνισε όμως ότι «το συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει την διαδικασία εκλογής- δηλαδή το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη».

Σχετικά με την δέσμευση που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης την επομένη της εκλογής να παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, σχολίασε «δεν θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω στα αυτονόητα. Το εγγυάται η πορεία μου στην παράταξη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ