Συνεδρίασε στα Σκόπια η Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Συνεδρίασε για πρώτη φορά σε ολομέλεια, σήμερα, στα Σκόπια η Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε έπειτα από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία της επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καθ. Φωτεινής Παζαρτζή και του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας, Καθ. Gjorgji Filipov.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι “λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα ανακοινωθέντα των προηγούμενων συνεδριάσεων στα Σκόπια και στη Θεσσαλονίκη, οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν επί των κανόνων εσωτερικής λειτουργίας της Διεθνούς Ομάδας Εμπειρογνωμόνων. Οι συμπρόεδροι συμφώνησαν όπως η επόμενη συνάντηση πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί κατόπιν κοινής συμφωνίας, κατά προτίμηση εντός της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου 2019”.

Ταυτόχρονα, η Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων ενθαρρύνει τις επιχειρηματικές κοινότητες αμφότερων χωρών να εκκινήσουν τον μεταξύ τους διάλογο στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ