Συνάντηση Τζιτζικώστα με ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση Τζιτζικώστα με ΣΥΡΙΖΑ

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών και εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα πρόσφατα επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής αλλά και το θέμα των έργων του Μετρό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με σημείο αιχμής την πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη της Βυζαντινής Μέσης Οδού στο εργοτάξιο του Μετρό στη Βενιζέλου.

Αναφορικά με τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί μία «χρυσή τομή για την ανάδειξη του μνημείου», το οποίο χαρακτήρισε «ιστορικά και πολιτισμικά σημαντικό και ανεκτίμητης αξίας για την πόλη».

Επίσης, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι πρέπει πριν ληφθεί η όποια απόφαση να εξεταστούν όλες οι παράμετροι για την εξέλιξη των εργασιών του Μετρό, «χωρίς να παγώσει το έργο».

Οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο ζήτημα των επικείμενων 450 απολύσεων εργαζομένων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ, σχετικά με την ανάδειξη των πρόσφατων αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό της Βενιζέλου, διατύπωσαν τις επιφυλάξεις τους «για τη βιασύνη του ΚΑΣ να λάβει αποφάσεις για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων από την αρχική τους θέση».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ