Συνάντηση του Παυλόπουλου με τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής των Special Olympics – ΦΩΤΟ

Με μια σεμνή τελετή στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε το απόγευμα  η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες των Special Olympics 2015 στο Λος Άντζελες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος χαιρετίζοντας τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής των Special  Olympics και της Οργανωτικής Επιτροπής των XIV Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Los Angeles 2015 στο Προεδρικό Μέγαρο υπογράμμισε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα ήδη ταξιδεύει από τον ιστορικό χώρο της Πνύκας για το Λος Άντζελες έχοντας ως στόχο να σηματοδοτήσει το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό γεγονός στον κόσμο κατά το 2015 και όχι μόνο.

«Αναφέρομαι στο μεγαλύτερο ανθρωπιστικό γεγονός γιατί πιστεύω ότι οι Αγώνες του Λος Άντζελες μπορούν και πρέπει να δείξουν ότι στη σημερινή εποχή, σε αυτή την εποχή που διακρίνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη από μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, σημασία έχει ο άνθρωπος ως βάση κάθε κοινωνίας και ως βάση της ίδιας της ανθρωπότητας» σημείωσε ο Πρόεδρος. 

Συνεχίζοντας ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Αυτή η εκδήλωση μπορεί να δείξει ότι βεβαίως είναι σημαντικοί οι αριθμοί, οι οποίοι αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά σημασία έχει να μπορούμε στον σημερινό κόσμο να δώσουμε σε κάθε άνθρωπο την δυνατότητα να αναδείξει την προσωπικότητά του και κυρίως να αναδείξει την αξία του, γιατί μια κοινωνία με ανθρώπους χωρίς πραγματική αξία δεν μπορεί να υπηρετήσει τον άνθρωπο».

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος, τα Special Olympics μπορούν να καταδείξουν σαφώς πως μπορούμε συνανθρώπους μας, όχι απλώς να τους ανασύρουμε από το περιθώριο που θα μπορούσαν να οδηγηθούν, αλλά να τους δώσουμε πραγματικά τη δυνατότητα να προσφέρουν εκείνοι την ενέργειά τους, και κυρίως τον συμβολισμό σε ό,τι αφορά την πορεία της ανθρωπότητας.

«Είμαι ευτυχής γιατί η Αφή γίνεται στην Αθήνα, επειδή πιστεύω ότι τα Special Olympics είναι πραγματικοί Ολυμπιακοί Αγώνες και αναδεικνύουν πραγματική ολυμπιακή άμυλλα, όπως άλλωστε το Ολυμπιακό Πνεύμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μέρος του Ελληνικού και του Παγκόσμιου Πνεύματος. Υπενθυμίζω ότι το Ελληνικό Πνεύμα, το οποίο υπήρξε η βάση του πολιτισμού όλων των δυτικού τύπου δημοκρατιών είναι ένα πνεύμα, το οποίο στηρίζεται πάνω στις αρχές του Ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας και της Ειρήνης» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.

Παυλόπουλος.

Απευθυνόμενος δε στους αθλητές και στις αθλήτριες των Special Olympics ο Πρόεδρος τόνισε ότι «μπορούν και πρέπει να κάνουν το 2015 τη δική τους χρονιά, μια χρονιά η οποία θα σηματοδοτήσει και την αρχή της δικής τους πορείας, μέσα στον δύσκολο κόσμο μας, αλλά με άλλες δυνάμεις, για άλλα πράγματα, παρμένα από τα ιερά αυτά χώματα της Ελλάδας και από το Ελληνικό Πνεύμα».

Ακολούθως η Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο κ.Παυλόπουλο για την θερμή υποδοχή, υπογράμμισε τη σημασία της σημερινής του παρουσίας στην Τελετή  Αφής της Φλόγας των Special Olympics στην Πνύκα, σημειώνοντας ότι  μας βοηθήσατε να κρατήσουμε την φλόγα της ελπίδας αναμμένη, αναπτερώσατε το ηθικό της ελληνικής αποστολής αλλά και των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν επίσης και η στιγμή που ένας εκ των αθλητών των Special Olympics Hellas, ο Γιάννης Στρατηγόπουλος, προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα χρυσό δάφνινο στεφάνι ως αναμνηστικό της επίσκεψής τους.

Στην τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο παρευρέθησαν επίσης ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σταύρος Κοντονής καθώς και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντέιβιντ Πιρς.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Παρουσία του Παυλόπουλου η Τελετή Αφής της Φλόγας – ΦΩΤΟ

Στον Παυλόπουλο οι επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ