Συνάντηση του Παυλόπουλου με αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ

«Οφείλουμε να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να καταστήσουμε την Ελλάδα μια χώρα περισσότερο φιλική στην ανάπτυξη και στο επενδυτικό περιβάλλον», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος, νωρίτερα την Πέμπτη, αντιπροσωπεία της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ (AHEPA-American Hellenic Educational Progressive Association), στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Σας θυμίζω ότι πέρυσι συναντηθήκαμε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη και αβέβαιη περίοδο. Τότε σας είχα διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει αποφασισμένη στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης. Και σας είχα πει ότι εκεί είναι ο φυσικός χώρος της Ελλάδας. Αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί με μεγάλες θυσίες για τον Ελληνικό Λαό. Αλλά έχει επιτευχθεί και μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον της Ελλάδας με μεγαλύτερη αισιοδοξία» είπε ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος  στην αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ.

«Έχοντας αυτό το δύσκολο μεν, αλλά εντελώς διαφορετικό από το περσινό, μέλλον μπροστά μας νομίζω ότι εσείς μπορείτε να συμβάλλετε», προσέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας»  και τόνισε πως «οφείλουμε να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να καταστήσουμε την Ελλάδα μια Χώρα περισσότερο φιλική στην ανάπτυξη και στο επενδυτικό περιβάλλον».

Μάλιστα, ο κ . Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο προσφυγική κρίση υπογραμμίζοντας: «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται την αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσει το Προσφυγικό. Υπάρχει η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία. Πρέπει όμως να γίνουν αρκετά βήματα. Εμείς έχουμε εκπληρώσει όλες μας τις υποχρεώσεις, το αναγνωρίζουν όλοι. Μπορείτε και πρέπει, στον χώρο στον οποίο κινείσθε, να τονίσετε ότι το Προσφυγικό είναι παγκόσμιο ζήτημα. Ότι για να αντιμετωπισθεί πρέπει οπωσδήποτε να τελειώσει ο πόλεμος. Και ότι μέχρις ότου οι πρόσφυγες επανέλθουν στις εστίες τους χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη όλων».

O ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Τζον Γαλάνης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, ανέφερε:

«Είναι πάντα μεγάλη ευχαρίστηση που είμαστε στην Ελλάδα. Είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο δείχνουμε ότι είμαστε δεμένοι με την Ελλάδα και παρακολουθούμε  όσα συμβαίνουν εδώ. Πριν έρθουμε  στην Αθήνα ήμασταν στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο και τώρα είμαστε εδώ. Πήγαμε και στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και από ό,τι μας είπανε, κάνουνε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν στο θέμα της κρίσης των προσφύγων. Αυτό έχει πει και ο Πρόεδρος Ομπάμα προς τον κ. Λιου. Τώρα από ότι φαίνεται και το βλέπουμε η Αμερική είναι μαζί με την Ελλάδα σε αυτό το θέμα, στέκεται δίπλα στην Ελλάδα. Η ΑΗΕΡΑ όπως ξέρετε είναι η μεγαλύτερη οργάνωση Ελληνοαμερικανική οργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει πενήντα παραρτήματα».

Και προσέθεσε:

«Πριν έρθουμε εδώ είχαμε και μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής.

Φυσικά και για το Νόμπελ Ειρήνης θα έχετε την συμπαράστασή μας, τις Ηνωμένες Πολιτείες γιατί πιστεύουμε ότι όντως σας αξίζει για όλα όσα κάνατε και το φιλότιμο που έδειξε ο Ελληνικός λαός στο θέμα των προσφύγων».

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Δεν θα επιβληθεί τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία έως το 2018

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ