Συνάντηση Σόιμπλε-Στουρνάρα μετά… μουσικής

Συνάντηση Σόιμπλε-Στουρνάρα μετά… μουσικής

Η επίσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα σήμερα το απόγευμα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο είχε κανονιστεί πριν από πολλούς μήνες και η σκέψη ήταν να παρουσιαστεί ο ελληνικός μουσικός πλούτος μέσα από την πολίτικη λύρα του Σωκράτη Σινόπουλου και τη φωνή της Σαββίνας Γιαννάτου στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων με μήνυμα ότι η Ευρώπη είναι κάτι περισσότερο από δημοσιονομικοί στόχοι και προγράμματα λιτότητας.

Με τον ανασχηματισμό η συμμετοχή του πρώην Έλληνα υπουργού δεν ματαιώθηκε, και έτσι Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γιάννης Στουρνάρας θα εγκαινιάσουν τις εκδηλώσεις που ξεκινούν στις 18.00 ώρα Ελλάδας με ημίωρη συζήτηση πριν ξεκινήσει το πολιτιστικό πρόγραμμα με ήχους και εδέσματα από την Ελλάδα.

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Έτσι ηχεί η Ευρώπη», μέσω της οποίας παρουσιάζεται κάθε έξι μήνες σε απλούς πολίτες μια ευρωπαϊκή χώρα μέσα από τα μουσικά της ακούσματα. Εκπρόσωποι της ελληνικής μουσικής στην εκδήλωση του Βερολίνου είναι η Ελένη Καραΐνδρου, η Σαββίνα Γιαννάτου και ο Σωκράτης Σινόπουλος.

 

Συνέντευξη Τύπου Στουρνάρα-Σόιμπλε πριν την εκδήλωση

Όπως και στις πρώτες δύο εκδηλώσεις αυτής της σειράς με τιμώμενες χώρες την Εσθονία και τη Λετονία, το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει δημόσια συζήτηση μισής ώρας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον εκάστοτε ομόλογό του. Πριν από τρεις μήνες μαζί με τους Έλληνες καλλιτέχνες προσκλήθηκε και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Δεδομένου ότι αυτές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν έχουν επίσημο χαρακτήρα, η πρόσκληση του κ. Στουρνάρα εξακολούθησε να ισχύει και μετά την αντικατάστασή του από τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη. Εκτός αυτού, το γεγονός ότι θα συνοδευόταν στο ταξίδι του στο Βερολίνο από τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου άφηνε να εννοηθεί ότι η σταδιοδρομία του κ. Στουρνάρα δεν θα σταματούσε εδώ.

Ενώ χθες παρέμενε ακόμη ανεπιβεβαίωτο, σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε στη Deutsche Welle ότι πριν από την έναρξη της εκδήλωσης το απόγευμα θα προηγηθεί σύντομη συνέντευξη Τύπου του κ. Σόιμπλε με τον κ. Στουρνάρα.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ