Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου.Νέο τετ α τετ για τους πλειστηριασμούς

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου.Νέο τετ α τετ για τους πλειστηριασμούς

 

Της Χριστίνας Κοραή

 

Ένα δίωρο τετ α τετ στο Μαξίμου είχαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος αργά το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr

Οι δυο τους συζήτησαν τα χρονοδιαγράμματα τα οποία παρουσίασαν οι υπουργοί στο μίνι υπουργικό συμβούλιο που συγκλήθηκε νωρίτερα το πρωί υπό τον Πρωθυπουργό.  Την «καυτή πατάτα» των πλειστηριασμών θα συζητήσουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι σε νέα συνάντηση που θα έχουν στο Μαξίμου την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα .

Το θέμα των πλειστηριασμών επιχείρησαν να το θέσουν στο μίνι υπουργικό συμβούλιο κάποιοι υπουργοί αλλά ο Πρωθυπουργός «έκοψε» την συζήτηση  λέγοντας ότι «θα το δω ο ίδιος, δεν μπορεί να συζητηθεί σε μια σύσκεψη μιας ώρας για όλα τα θέματα».  Είναι σαφές ότι για το θέμα των πλειστηριασμών  την πολιτική ευθύνη της όποιας απόφασης θα πάρουν Σαμαράς και Βενιζέλος. Βουλευτές και των δύο κομμάτων είναι με τα όπλα παρά πόδα μετά την κατηγορηματική δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα στη Real News ότι θα υπάρξει νέα ρύθμιση για τη σταδιακή άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το 2014.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ