Συνάντηση Πιερρακάκη με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ – Τι συζήτησαν

Συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος, είχε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αμέσως μετά, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε: «Είχαμε σήμερα την ιδιαίτερη χαρά να δεχτούμε στο υπουργείο Ψηφιακή Διακυβέρνησης τον κ. Γουίλμπορ Ρος, τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Συζητήσαμε εκτενώς μαζί του για θέματα που άπτονται του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας και οι συνεργάτες μου κι εγώ είχαμε την ευκαιρία να του παρουσιάσουμε το σχέδιό μας».

Όπως επισήμανε ο υπουργός, «μιλήσαμε επίσης για θέματα που έχουν να κάνουν με το αναδυόμενο οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας των νεοφυών επιχειρήσεων, των start ups, και για τις προοπτικές που αυτό ανοίγει, την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας με τις ΗΠΑ, καθώς και για την εθνική μας στρατηγική στον χώρο των τηλεπικοινωνιών».

Ο κ. Πιερρακάκης πρόσθεσε ότι «αποτελεί δεδομένο για εμάς ότι οι ΗΠΑ είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός εταίρος για όλες αυτές τις συζητήσεις και προσβλέπουμε σε περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας μαζί τους».

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση μεταξύ των δύο αντρών «σε συνάρτηση με το σύνολο των πολιτικών και των κινήσεων που θα κάνουμε σαν υπουργείο», σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ