Συνάντηση Παπούλια με τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας

Συνάντηση Παπούλια με τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας

 

Τον Υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρέσβης του Βασιλείου της Σουηδίας στην Ελλάδα κ.Håkan Malmqvist.

«Χαίρομαι γιατί είστε ένας από τις 500.000 Σουηδούς τουρίστες που εξακολουθούν να αγαπούν την Ελλάδα και μας επισκέπτονται κάθε χρόνο.  Και είναι μια αγάπη που δεν έχει μειωθεί καθόλου: ότι και αν συμβαίνει 500.000 Σουηδοί που αγαπούν την Ελλάδα, έρχονται εδώ κάθε χρόνο.  Αυτή η αγάπη δεν είναι ευκαιριακή και είναι πολύ σημαντική γιατί είναι μεταξύ δύο λαών», είπε στον Υπουργό της Σουηδίας ο Κάρολος Παπούλιας.

Από την πλευρά του ο κ. Μπιλντ ανέφερε: «Θυμάμαι την Ελλάδα με πάρα πολλή συμπάθεια: ήμουν Πρωθυπουργός όταν υπογράψαμε το 2004 στην Κέρκυρα, αλλά βεβαίως έχω επισκεφθεί τη χώρα σας και σαν νέος φοιτητής το καλοκαίρι του 1974, τότε που αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα.  Χαίρομαι λοιπόν κάθε φορά που έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι στη χώρα σας» και πρόσθεσε: «Πέρυσι το καλοκαίρι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας έκανε διακοπές στη χώρα σας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ