Συνάντηση Μανιάτη με Βρετανούς αξιωματούχους

Συνάντηση Μανιάτη με Βρετανούς αξιωματούχους

 

Οι ελληνικές θέσεις και προτεραιότητες ενόψει της επικείμενης Προεδρίας της ΕΕ συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με μέλη του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης, επιδίωξη της ελληνικής Προεδρίας είναι η επίτευξη μίας ισόρροπης, αρμονικής και βιώσιμης ανάπτυξης των οικονομικών δραστηριοτήτων, με σεβασμό στην ανάγκη για εξασφάλιση υψηλού επιπέδου περιβαλλοντικής προστασίας και πολιτικές που εξασφαλίζουν την ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος, τη συνετή και ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι στόχοι που τίθενται για το 2020 και το Πλαίσιο «2030» για τις πολιτικές της ΕΕ στην ενέργεια και την κλιματική αλλαγή, η ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας της ΕΕ, η προστασία των ευάλωτων καταναλωτών με απώτερο σκοπό την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και κυρίως η προσπάθεια για παροχή ενεργειακής ασφάλειας για την Ευρώπη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστας Μαθιουδάκης και ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης, Σωκράτης Αλεξιάδης, ενώ από βρετανικής πλευράς συμμετείχαν οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, Ουίλιαμ Κας,Τζέις Κλάπισον, Χένρι Σμιθ και Στίβεν Φίλιπς, και οι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, Νία Γκρίφιθ και Κέλβιν Χόπκινς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ