Συνάντηση Δένδια με Wallace στο Λονδίνο, με τη φωτιά στην Ρόδο στο επίκεντρο

Η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο και η επιτυχής διάσωση Βρετανών τουριστών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Νίκου Δένδια με τον Ben Wallace, στο Υπουργείο Άμυνας, στο Λονδίνο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στον Λονδίνο βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ben Wallace, στο Υπουργείο Άμυνας. Πρόκειται για την δεύτερη συνάντηση που έχουν οι δύο υπουργοί σε διάστημα ενός μήνα.

Η ατζέντα περιλάμβανε θέματα ενισχύσεως των διμερών αμυντικών σχέσεων, την κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ωστόσο, στο επίκεντρο βρέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο και η εκκένωση από τις φλεγόμενες περιοχές χιλιάδων Βρετανών τουριστών. «Η βρετανική πλευρά έχει με πολλούς τρόπους διατυπώσει τις ευχαριστίες της προς την Ελλάδα, προς την Ελληνική Κυβέρνηση, για το ενδιαφέρον, για τις ασφαλείς εκκενώσεις των Βρετανών τουριστών από τις περιοχές στην Ελλάδα που αντιμετώπισαν τους μεγάλους κινδύνους από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών» ανέφερε στις δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ