Συνάντηση Δένδια με Sommaruga

Συνάντηση Δένδια με Sommaruga

Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκαν ο Υπουργός Νίκος Δένδιας με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ελβετίας Simonetta Sommaruga.

Επίκεντρο της συζήτησης των δυο υπουργών ήταν κυρίως το μεταναστευτικό. Η κ. Sommaruga, επισκέφθηκε χθες τον Έβρο, όπου μεταξύ άλλων μετέβη στο Επιχειρησιακό Κέντρο Ορεστιάδας, στο Κέντρο Ελέγχου Χερσαίων Συνόρων Ν. Βύσσσας και στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου, αναγνώρισε τη μεταναστευτική πίεση που δέχεται η Ελλάδα και έδωσε συγχαρητήρια για την πρόοδο της χώρας στους τομείς της μετανάστευσης και του ασύλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δένδιας παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  για την αποτελεσματική εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη μετανάστευση και το άσυλο.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ελβετίας εξέφρασε την επιθυμία για ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών τόσο σε πολιτικό επίπεδο για ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου, όσο και σε επίπεδο αστυνομικής συνεργασίας στους τομείς αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου και του trafficking, που συχνά έχουν ως θύματα παράνομους μετανάστες.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ