Συνάντηση Μπακογιάννη με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – Πώς μπορεί να χρηματοδοτήσει ιδιοκτήτες ακινήτων της Αθήνας

Η αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων που μπορούν να αξιοποιηθούν από τον δήμο Αθηναίων, αλλάζοντας την εικόνα της πρωτεύουσας με τρόπο γρήγορο και αποτελεσματικό ήταν ο σκοπός των συναντήσεων που είχε χθες στο Λουξεμβούργο ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Άντριου ΜακΝτάουελ και κορυφαία στελέχη της.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κ. Μπακογιάννης συζήτησε για τον τρέχοντα δανεισμό του δήμου Αθηναίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και συγκεκριμένα για τρόπους με τους οποίους τα έργα που ήδη γίνονται ή προγραμματίζονται να «τρέξουν» πιο γρήγορα, αλλά και να προστεθούν επιπλέον που κρίνονται απαραίτητα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με τον δήμο μπορεί να χρηματοδοτήσει με σχεδόν άτοκα δάνεια σε βάθος εικοσαετίας ιδιοκτήτες ακινήτων για αναπλάσεις προσόψεων, για «πράσινες» στέγες, αλλά και για ανακαινίσεις εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Η μακροχρόνια άτοκη αποπληρωμή των δανείων, σημειώνεται στην ανακοίνωση, μπορεί να γίνεται μέσω των δημοτικών τελών με τρόπο που να μην είναι επιβαρυντικός για όσους θελήσουν είτε να φτιάξουν τις προσόψεις των κτιρίων τους, είτε να δημιουργήσουν κήπους στις ταράτσες, είτε να σώσουν τα σπίτια τους που καταρρέουν.

Ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε, επίσης, με τη δήμαρχο του Λουξεμβούργου Lydie Polfer και συζήτησαν θέματα υπηρεσιών προς τους δημότες, όπως η καθαριότητα, το πράσινο και ο φωτισμός. Μίλησαν, επιπλέον, για το θέμα της κοινωνικής κατοικίας (ακίνητα τα οποία ανήκουν στον δήμο και παρέχονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες) που ενδιαφέρει άμεσα την Αθήνα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ