Συνάντηση Αρχιεπίσκοπου Αμερικής-Δένδια

Συνάντηση Αρχιεπίσκοπου Αμερικής-Δένδια

 

 

Θέματα της Ομογένειας και της Ελλάδας συζήτησαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Δένδιας, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «στο πλαίσιο της παρουσίας μου στη Νέα Υόρκη ήταν αυτονόητη όχι μόνο η υποχρέωσή μου, αλλά και η μεγάλη μου χαρά, εγώ και οι συνεργάτες μου να έρθουμε να λάβουμε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό, ένας υπουργός να ακούει τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου για την Ελληνική Ομογένεια και για τη θέση της στο σημερινό αμερικανικό γίγνεσθαι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αρχιεπίσκοπο γιατί μοιράστηκε τις σκέψεις του μαζί μας και να τον διαβεβαιώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πάντοτε κοντά στην Εκκλησία και στην Ομογένεια».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι «ο κ. Δένδιας, όπου υπηρέτησε σε σημαντικά υψηλά πόστα, πραγματοποίησε πάρα πολύ σημαντικό έργο». Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συζήτησής τους, τόνισε ότι «είχαμε την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, τόσο για την Ομογένεια, όσο και γενικότερα για τη θέση και την αποστολή της Ελλάδας στο σύγχρονο κόσμο. Αυτές οι συναντήσεις αποτελούν πάντα ένα πολύ γόνιμο διάλογο που κρατούν ζωντανούς και ανοικτούς τους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ μητροπολιτικής Ελλάδας και Ομογένειας».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ