Συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές είχε στις Βρυξέλλες ο Παππάς

Νέα σειρά επαφών, στο πλαίσιο της προσπάθειας προσέλκυσης διεθνών επενδυτών στην Ελλάδα, είχε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών ο υπουργός Επικρατείας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις επενδυτικές προοπτικές στην Ελλάδα αλλά και τη θετική πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας διαχείρισης ολλανδικών συνταξιοδοτικών ταμείων APG, της βελγικής επενδυτικής εταιρείας COBEPA, της Euroclear Bank, της Canadriam Investors Group, επενδυτικής εταιρείας κορεατικών συμφερόντων, του Ευρωπαϊκού (ΕFAMA) και Βελγικού (BEAMA) Συνδέσμου Διαχειριστών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο τα οποία διαθέτουν σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά.

Ο υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το δυναμικό επενδυτικό περιβάλλον και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, παρουσιάστηκε αναλυτικά η θετική πορεία του ελληνικού προγράμματος και η σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στην ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης.

Από ελληνικής πλευράς, στις συναντήσεις συμμετείχαν ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Λιάκος και ο επενδυτικός σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας Θάνος Νιφόρος. 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Ποιες τροπολογίες περιλαμβάνονται στο παράλληλο πρόγραμμα

Αλεξιάδης: Στα 35 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα από το ΕΣΡ  

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.