“Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του ζητήσω να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών” σημείωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματα μετά τη συνάντηση της με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
“Θα πρέπει πρώτον, ο πρωθυπουργός να δεσμευτεί ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών μπροστά μας, αν δεν διασφαλίσουμε ότι με ασφάλεια η χώρα έχει ξεφύγει από το grexit και τις περιπέτειες” σημείωσε η κ. Γεννηματά.
“Δεύτερον να συμφωνήσουμε, ότι χρειάζεται να βελτιωθούν δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και είναι καταστροφικές για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και κυρίως για τη προοπτική παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου” πρόσθεσε.
“Τρίτον, ότι θα καταργήσει το μπόνους των 50 εδρών, όπως έχει δεσμευτεί ούτως ή άλλως στις προγραμματικές του δηλώσεις και τέταρτον, θα πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει, να υλοποιήσει ότι έχει αναλάβει και έχει βάλει την υπογραφή του” τόνισε η κ. Γεννηματά.
«Χωρίς να έχουμε αποφύγει τους κινδύνους τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Πρόσθεσε ακόμα ότι ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί, ιδίως από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες ακολουθούν την ευρωπαϊκή πορεία, τι σημαίνει οικονομικώς, κοινωνικώς και εθνικώς μια ενδεχόμενη πορεία της Ελλάδας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτός Ευρωζώνης. «Μια τέτοια πορεία θα ήταν καταστροφική, το τονίζω για πολλοστή φορά» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.
«Το κεκτημένο από την προηγούμενη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, η οποία αποτέλεσε τη βάση της σημερινής πορείας, λειτουργεί ακόμα» υπογράμμισε επίσης ο κ. Παυλόπουλος.
Διαβεβαίωσε, επίσης, την κ. Γεννηματά ότι θα μεταβιβάσει όσα του εξέφρασε στον Πρωθυπουργό και εξήρε την προσήλωση τόσο της ιδίας όσο και του ΠΑΣΟΚ στη μεγάλη εθνική υπόθεση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
Δείτε το βίντεο του Mega:
Διαβάστε επίσης:
Νέο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ζητά η Γεννηματά
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας σε όσους φλερτάρουν με τη δραχμή