Συμεών Κεδίκογλου: Προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Η συνάντηση με τον Τσίπρα

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προσχωρεί ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός του Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου. Ο κ. Κεδίκογλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κόμματος στο γραφείο του στη Βουλή και δήλωσε ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα.

“Καθώς η πανδημία θα υποχωρεί, θα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο το πρόσωπο της διαχρονικής δεξιάς: η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, ο πελατειασμός, η ανάλγητη πολιτική εναντίων των πολλών αδύναμων και υπέρ λίγων ισχυρών. Απέναντι στέκονται όσοι αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί πολίτες: από την αριστερά έως και το κέντρο, τους ενώνει η κοινή διαδρομή αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη. Παραμερίζοντας επιμέρους διάφορες πρέπει να ενωθούν και να συμπαραταχθούν ώστε να αποτυπωθεί στις επόμενες εκλογές αυτό που στον τόπο μας ιστορικά αποτελεί κοινωνική πλειοψηφία” έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook μετά το τέλος της συνάντησης.

“Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας. Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό. Σ αυτήν την πορεία ξανασυναντώ και καλώ παλιούς και νέους φίλους σε ελπιδοφόρους αγώνες” συμπλήρωσε.

Ο Συμεών Κεδίκογλου εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Ν. Ευβοίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον Οκτώβριο του 2009 και επανεκλέχθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου του 2012. Από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014 διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε γραμματέας του τομέα υγείας για τα επόμενα 3 χρόνια, ενώ στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.