Σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-Χρυσής Αυγής

Σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-Χρυσής Αυγής 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Ολομέτωπη αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με τη Χρυσή Αυγή προκαλεί η σημερινή συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου για την αντισυνταγματικότητα του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου και τα αντίμετρα που θα πρέπει να υπάρξουν.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οριστικοποιεί το πρωί σήμερα την πρόταση που θα παρουσιάσει το μεσημέρι και την οποία διαμορφώνει με μη πολιτικά στελέχη που εμπιστεύεται, με τη συνδρομή του Τομεάρχη Ασφάλειας, βουλευτή Χίου, Κώστα Τριανταφύλλου.

Όπως έχει γράψει το Real.gr, μεταξύ άλλων ο Ευ. Βενιζέλος θα προτείνει τη διακοπή της χρηματοδότησης των κομμάτων που οι βουλευτές τους συμμετέχουν σε έκνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες, αλλά και αποβολή τους από τη Βουλή σε αντίστοιχες ενέργειες. Θα προτείνει, επίσης, συζήτηση του θέματος σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ενώ προσανατολίζεται στη συγκρότηση φόρουμ που οι πολίτες θα καταγγέλλουν έκνομες ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Ερώτημα είναι εάν ο Ευ. Βενιζέλος θα προτείνει να κηρυχθεί εκτός νόμου το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου, όπως αρχικά είχε δηλώσει σε ομιλία του στα στελέχη, ή θα επικρατήσει η άποψη που είχε εκφέρει ως συνταγματολόγος το 2008, ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου.

Σε στελέχη της Ιπποκράτους υπάρχει αμφιβολία αν και πόσο πολιτικά θα αποδώσει η πρωτοβουλία του κόμματος, καθώς η Χρυσή Αυγή περνά στην αντεπίθεση και ζητά από… απαγόρευση του ΠΑΣΟΚ, μέχρι άμεση φυλάκιση όποιων στελεχών του καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Ενδιαφέρον, επίσης, έχει πως θα τοποθετηθεί στις θέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου η ΝΔ και γενικότερα η κυβέρνηση.

 

Πηγή: real.gr

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ