Συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανεξάρτητων βουλευτών ζητεί η Παπακώστα

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με την οποία ζητά να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας απέστειλε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

Από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής διευκρινίζεται ότι για τη διαδικασία συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν είναι αρμόδιος ο πρόεδρος αλλά οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Το άρθρο 15 παράγραφος 1 του κανονισμού αναφέρει ότι «ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για τη συγκρότηση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίζεται σε 10».

Να σημειωθεί ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη που αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ οι ανεξάρτητοι βουλευτές που έφθασαν πλέον τους 10 και τηρούν τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα πρέπει αν όλοι συναινούν να παραδώσουν σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής με τις υπογραφές τους, καθώς το άρθρο 16 παράγραφος 3 ορίζει ότι:

«Οι βουλευτές που επιθυμούν να ιδρύσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, υποβάλλουν στον Πρόεδρο της Βουλής σχετική δήλωση, που περιέχει τον τίτλο του Κόμματος και τα ονόματα των μελών και του Προέδρου της. Η δήλωση αυτή υπογράφεται από όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανακοινώνεται στη Βουλή και καταχωρίζεται στα Πρακτικά».Έντονη ήταν η αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει, «παρά το γεγονός ότι ο Κανονισμός της Βουλής δίνει δυνατότητα σύστασης Κοινοβουλευτικής Ομάδας στους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, στην προκειμένη περίπτωση δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Δε θα έδινα ποτέ τη συναίνεσή μου, ούτε θα συμμετείχα σε Κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία μέλη θα ήταν υπόδικοι βουλευτές, που δεν διστάζουν να επιβουλευτούν τη Δημοκρατία. Το θεωρώ το ελάχιστο χρέος μου απέναντι στον όρκο πίστης που έδωσα προς το Σύνταγμα». ​

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ