Σβίγκου στον Realfm 97,8: Η συζήτηση περί διάσπασης δεν πρέπει να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία

Για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε η γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Ράνια Σβίγκου στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλλα.

Αυγέρη: Τέρμα η ελίτ στον ΣΥΡΙΖΑ – Όποιος δεν αισθάνεται καλά, είναι ελεύθερος να φύγει

«Χθες ήταν μια δύσκολη διαδικασία, δεν θέλω να κρύβω τα λόγια μου και να ωραιοποιώ καταστάσεις. Συλλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από μια δύσκολη φάση. Υπέστη εκλογικές ήττες, αποχώρησε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Το θετικό είναι ότι δεκάδες χιλιάδες  άνθρωποι που ήρθαν να ψηφίσουν για νέο πρόεδρο. Αυτές οι ψήφοι και συνολικά η αγωνία μιας μεγάλης μερίδας Αριστερών και προοδευτικών πολιτών για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς δεν έχει πεθάνει όπως πολλοί προεξοφλούσαν, αλλά είναι εδώ και πρέπει να πάρει μαθήματα από τα λάθη της προηγούμενης περιόδου αλλά και πρέπει να αισθανθούμε όλοι την ιστορική ευθύνη να παραμείνει ενωμένος ο χώρος» τόνισε η κυρία Σβίγκου και συνέχισε:

«Ο κόσμος μας έχει ψηφίσει για να είμαστε μια μαχητική, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, γιατί είμαστε η δύναμη της κυβερνώσας Αριστεράς που συνεχίζουν να το αγκαλιάζουν οι Αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες.  Αυτό που απασχολεί τον κόσμο είναι κατά πόσο εμείς μπορούμε να απαντήσουμε με ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις στις αγωνίες και τις ανάγκες τους. Το να παράγουμε ειδήσεις εσωστρέφειας δεν απασχολεί τη μεγάλη μάζα των Αριστερών. Το μεγάλο ζήτημα είναι πώς μέσα από τις μεγάλες διφωνίες θα προχωρήσουμε συντεταγμένα, ενωμένοι και συνθετικά. Όλοι μας θα κριθούμε το επόμενο διάστημα».

«Βγήκαν τα μαχαίρια» στον ΣΥΡΙΖΑ: Το μανιφέστο της «Ομπρέλας» και τα σενάρια για… διαζύγια – Όλο το παρασκήνιο

Σύμφωνα με την ίδια, «η συζήτηση περί διάσπασης δεν πρέπει να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Και θα πρέπει όλοι μέσα από την πολιτική μας πρόταση και το πολιτικό σχέδιο να βρούμε εκείνες τις συνθέσεις που θα κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη πιο ισχυρό και θα δώσουν τέλος στην παραφιλολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παραμείνει ενωμένος. Εγώ πιστεύω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ενωμένος και θα προχωρήσει ακόμη πιο μαχητικά για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της κοινωνίας».

Η κυρία Σβίγκου είπε ακόμη ότι «δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απών από τις κοινωνικές μάχες και τις μάχες στη Βουλή. Βρέθηκε σε μια διαδικασία εσωστρέφειας λόγω των διεργασιών για τις εκλογές. Οι προτάσεις που κάναμε για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας είναι ένα σοβαρό πλέγμα. Και δώσαμε μάχη και για τα εργασιακά στη Βουλή».

ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε από την Πολιτική Γραμματεία η πρόταση για συνέδριο στις 23-25 Φεβρουαρίου

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ