Στρατούλης: Θέλουμε απλό και δίκαιο φορολογικό

Στρατούλης: Θέλουμε απλό και δίκαιο φορολογικό

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μίλησε στον αέρα του Real Fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου, σχετικά με την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, το φορολογικό μοντέλο, ενώ σχολίασε και την δημοσκοπηκή πτώση του κόμματος.

«Το θέμα δεν είναι να αντιγράψουμε το ένα η το άλλο σύστημα φορολογικού ελέγχου. Το θέμα είναι να τα αξιοποιήσουμε για να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή. Το πιο αποτελεσματικό εργαλείο, είναι το να δημιουργηθεί επιτέλους, ένα περιουσιολόγιο».

«Θέλουμε να αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα. Να το κάνουμε πιο απλό και πιο δίκαιο. Να πληρώσουν περισσότερα, όσοι έχουν μεγάλα εισοδήματα μεγάλο πλούτο, να εντοπισθούν οι φοροφυγάδες και να υπάρξει ανακούφιση των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων».

«Θα πάρουμε μέτρα για ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών προς τις τράπεζες».

«Πρέπει κι εμείς να ψαχτούμε από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ώστε να πάρουμε πιο αποτελεσματικά μέτρα και πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση να κάνουμε στην κυβέρνηση και κυρίως, όσον αφορά το πρόγραμμα μας, την άλλη λύση απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, να τη δώσουμε πιο ριζοσπαστικά και πιο φερέγγυα.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ