Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα νεφρού, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής, Δημήτρης Στρατούλης, μεταμοσχευμένος εκ νεφρού, καταγγέλλει την μεγάλη καθυστέρηση εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.
Στην ανάρτησή του ο κ. Στρατούλης αναφέρει αρχικά: «Υγεία νεφρών για όλους και όλες σε όλο τον κόσμο, με ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη, με αύξηση της Δωρεάς Οργάνων, που είναι Δώρο ζωής και κατά συνέπεια και των μεταμοσχεύσεων, που είναι η πιο αποτελεσματική θεραπευτική λύση» για να προσθέσει: «Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα νεφρού, θα ήθελα να καταγγείλω για άλλη μία φορά ότι συνεχίζεται η πρωτοφανής καθυστέρηση εμβολιασμού στη χώρα μας των νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων, στους οποίους κι εγώ ανήκω, καθώς και των άλλων ΑμεΑ και ευπαθών συνανθρώπων μας πολύ υψηλού ή υψηλού κινδύνου μόλυνσης από τον κορονοϊό και τριπλάσιου κινδύνου θανάτου από αυτόν, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης, όπου έχουν εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα».
Η ανάρτησή του Δημήτρη Στρατούλη:

«Αυτή η παράλειψη από τις αρμόδιες αρχές συνιστά, πλέον, διαρκές έγκλημα, χωρίς δυστυχώς τιμωρία, σε βάρος της υγείας και της ζωής μας. Απευθύνομαι στον Υπουργό Υγείας, την πρόεδρο Της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ και τους καλώ, επιτέλους, ΧΘΕΣ να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να ορίσουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων, στις οποίες ανήκουν 270.000 συμπολιτών μας», καταλήγει ο κ. Στρατούλης.