Στρατούλης: Πολιτική σουπιά ο Γεωργιάδης

Στρατούλης: Πολιτική σουπιά ο Γεωργιάδης

«Ο κ. Γεωργιάδης λειτουργεί ως πολιτική σουπιά, ρίχνει το πολιτικό του μελάνι για να αποπροσανατολίσει» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, ερωτηθείς από το Αθηναϊκό Πρακτορείο για τις κατηγορίες του υπουργού Υγείας.

«Αν περάσει η τροπολογία που έχει καταθέσει ο κ. Γεωργιάδης εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών του φαρμάκου, που παράγουν γενόσημα σε εργοστάσιά τους στο Μπαγκλαντές και στο Πακιστάν. Έτσι θα γεμίσει η ελληνική αγορά με γενόσημα φάρμακα τα οποία δεν θα είναι εύκολο να ελεγχθούν γιατί ο ΕΟΦ είχε 500 υπαλλήλους και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μείνει με πολύ λιγότερους, λίγο παραπάνω από εκατό, και όπως έχουν πληροφορηθεί για τον έλεγχο των φαρμάκων διατίθεται μόνο ένας υπάλληλος», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα σημειώνει ότι αυτό σημαίνει ότι η ελληνική αγορά, οι ασφαλισμένοι, οι ασθενείς θα χρησιμοποιούν φάρμακα τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί. «Εμείς έχουμε προτείνει από την αρχή γενική μείωση στην τιμή όλων των φαρμάκων -και πρωτότυπων και γενόσημων- κατά 15 έως 20% και επιμένουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Οτιδήποτε άλλο εξυπηρετεί τις πολυεθνικές που θα έλθουν με φθηνό, ανεξέλεγκτο γενόσημο φάρμακο και με αυτόν τον τρόπο θα κυριαρχήσουν στην αγορά θα κλείσουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και μετά θα λειτουργήσουν ως καρτέλ», υπογραμμίζει.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε ότι υπάρχει συμφωνία φαρμακοβιομηχανιών με τον σταθμό «στο Κόκκινο», που κατήγγειλε ο υπουργός Υγείας. «Σαφώς και δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. Τώρα αν μια επιχείρηση διαφημίζεται στον ραδιοσταθμό αυτό συμβαίνει σε όλους τους ραδιοσταθμούς της χώρας. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είναι δεδομένες και αξιώνουν φθηνό και ποιοτικό φάρμακο για όλο το λαό και μάλιστα να καλύπτουν τις δαπάνες τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο και όχι οι ασφαλισμένοι. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργηθεί δημόσια εθνική φαρμακοβιομηχανία, που θα μπορεί και σε δύσκολες συνθήκες, αν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκου στην Ελλάδα, να μπορέσει να τις αναπληρώσει και δεύτερον να μειώνει όσο το δυνατόν περισσότερο με την παρέμβασή της».

Ο κ. Στρατούλης τόνισε τέλος «αν φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή νομοθέτημα για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τις τράπεζες της πρώτης κατοικίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ονομαστικές ψηφοφορίες και ουσιαστικά θα τις μετατρέψει σε πρόταση μομφής και δυσπιστίας στην κυβέρνηση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ