Στρατούλης κατά Βορίδη

Στρατούλης κατά Βορίδη

Δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει, φυσικά, πολλές αντιδράσεις η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη στον Real FM υπέρ της σταδιακής άρσης της αναστολής πλειστηριασμών, που ισχύει σήμερα για την πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ.

Ο Μάκης Βορίδης, με αφορμή τη σχετική συζήτηση που φαίνεται να ανοίγει, δήλωσε ότι «σε ένα χρόνο, σε έξι μήνες σε 18 μήνες, κάποια στιγμή πρέπει να γίνει» η αποπληρωμή των τραπεζικών δανείων.

Μιλώντας στον 9,84 ο Δ.Στρατούλης απάντησε: «Είναι μία ανθρωποκτόνα και δολοφονική πολιτική πρόταση. Δεν φτάνει που οι μνημονιακές κυβερνήσεις αφαίρεσαν από τα λαϊκά στρώματα μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας, τώρα ο Βουλευτής της ΝΔ, που αποτελεί τον κορμό της σημερινής μνημονιακής τρικομματικής κυβέρνησης, προτείνει να στερηθούν προς όφελος των αχόρταγων τραπεζιτών ακόμα και τα σπίτια τους. Με αυτό τον τρόπο οι 40.000 άστεγοι, που οι μνημονιακές πολιτικές δημιούργησαν στη χώρα μας, θα γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες και θα πολλαπλασιαστούν οι φτωχοί, οι εξαθλιωμένοι και οι απελπισμένοι».

Να πούμε ότι η αναστολή των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία και με την προϋπόθεση ότι αυτή δεν ξεπερνά τα 200.000 ευρώ, ισχύει εδώ και περίπου τρία χρόνια και απαγορεύει στις τράπεζες να προχωρήσουν στη διαδικασία για οφειλές από δάνεια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ