Στρατούλης: Η κυβέρνηση δίνει δώρο την Κυριακή-αργία

Στρατούλης: Η κυβέρνηση δίνει δώρο την Κυριακή-αργία

 

«Η κυβέρνηση δίνει δώρο την Κυριακή-αργία στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

«Η απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης για λειτουργία όλων των καταστημάτων σε ορισμένες περιοχές και τις 52 Κυριακές του χρόνου, ανοίγει το δρόμο για την επέκταση του μέτρου και την κατάργηση της Κυριακής αργίας σε όλη τη χώρα.

Η κυβερνητική αυτή απόφαση για κατάργηση της “Κυριακής-αργίας” ωφελεί για μια ακόμα φορά μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες. Ζημιώνει όχι μόνο τους εμποροϋπαλλήλους, που τους αναστατώνει την οικογενειακή και προσωπική ζωή και τους διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε μαζικά νέα λουκέτα, αυξάνοντας έτσι και την ανεργία», αναφέρει ο Δημήτρης Στρατούλης.

«Αυτά που λείπουν από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους για να ψωνίσουν, δεν είναι οι πρόσθετες ώρες και ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά τα χρήματα λόγω της πρωτοφανούς αύξησης της ανεργίας και του σφαγιασμού των μισθών και των συντάξεών τους,  που επέφερε και συνεχίζει να τους επιφέρει η εφαρμογή των συνεχιζόμενων μνημονίων της καταστροφής», υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Αυτά που πρέπει να καταργηθούν είναι όχι οι προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας αλλά τα καταστροφικά μνημόνια και η δυνατότητα της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου να συνεχίσουν να κυβερνούν και να σπέρνουν παντού την καταστροφή».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ