Στρατής: Η γνωμοδότηση του ΚΑΣ θωρακίζει θεσμικά το master plan του ΟΛΠ – ΒΙΝΤΕΟ

Η καθημερινότητα της ζωής της πόλης και η επένδυση της Cosco δεν πρόκειται να αλλάξουν επαναλαμβάνει ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής αναφερόμενος στην ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου υπέρ της κήρυξης – οριοθέτησης ως αρχαιολογικού χώρου της εντός των τειχών αρχαίας Πόλης του Πειραιά, από τα τείχη έως την ακτογραμμή, και την, επίσης ομόφωνη, έγκριση υπό όρους του Αρχικού Αναπτυξιακού Προγράμματος και της Μελέτης Διαχείρισης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

«Οριοθετήθηκε η περιοχή εντός των τειχών της αρχαίας πόλης του Πειραιά που είναι γεμάτη από αρχαία. Δεν υπάρχει έργο που να γίνεται στον Πειραιά και να μην προκύπτουν αρχαιότητες» σημείωσε. Όπως είπε, στην Αθήνα, στην Πάτρα, στα Χανιά, έχουμε κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους μέσα σε αστικά κέντρα, χωρίς να έχει σταματήσει η οικοδομική δραστηριότητα.

«Το Σύνταγμα είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος όπου είναι μία περιοχή γεμάτη ζωή» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο Κώστας Στρατής σχολιάζοντας την ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη, είπε ότι δεν τιμά την αξιωματική αντιπολίτευση και την κάλεσε να ανακαλέσει. «Τα μέλη του ΚΑΣ, είναι επιστήμονες έγκριτοι με κύρος, είναι πολλά χρόνια στο συμβούλιο, πολλοί με προηγούμενες κυβερνήσεις. Για κάποιους από αυτούς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μιλήσει θετικά καθώς έχει αναγνωρίσει το έργο τους. Πρόκειται για ένα συμβούλιο που έχει αποδείξει διαχρονικά ότι προστατεύει, αναδεικνύει και βρίσκει τις σωστές ισορροπίες» επισήμανε. Υπενθυμίζεται ότι ο η Σοφία Ζαχαράκη είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Το ΚΑΣ προέβη στον εξωπραγματικό ισχυρισμό ότι σχεδόν ο μισός Πειραιάς είναι αρχαιολογικός χώρος. Το ΚΑΣ, όμως, το διορίζει η κυβέρνηση και επομένως εκείνη είναι υπόλογη για τις γνωμοδοτήσεις του που υπονομεύουν κάθε οικοδομική δραστηριότητα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΥΓΗ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.