Ανασχηματισμός: Στον Θεοδωρικάκο οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας μετά την εμπλοκή με τον Αποστολάκη

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραμένουν οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας, μετά την εμπλοκή που υπήρξε με την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη,στο πλαίσιο του ανασχηματισμού που ανακοινώθηκε. Σημειώνεται ότι κατά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, έγινε γνωστό πως συστήνεται νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο επρόκειτο να αναλάβει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.  Ωστόσο, στη συνέχεια, ο ναύαρχος Αποστολάκης έκανε γνωστό ότι δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού.

“Κατόπιν αυτών, οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου, ο υπουργός διατηρεί το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων. Τον δε επιχειρησιακό συντονισμό έχει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας” ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του.

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων. “Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. Κρίμα για την υστεροφημία του” σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ