Στον Ναύσταθμο Κρήτης για τα Θεοφάνια Χαρδαλιάς – Φλώρος

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού προχωρούν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανήμερα των Θεοφανίων.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Νίκος Χαρδαλιάς και Κωνσταντίνος Φλώρος στέλνουν ισχυρό μήνυμα από το «οχυρό Κρήτη», που τα τελευταία 24ωρα έχει μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας απειλώντας ωμά με πόλεμο σε περίπτωση που η Ελλάδα ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της επέκτασης των χωρικών της υδάτων ακόμη και νότια της νήσου προς τη Μεσόγειο.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στα Χανιά, για να παραστεί στον εορτασμό των Θεοφανίων στο Ναύσταθμο Κρήτης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αρχικά θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, στο Ναύσταθμο Κρήτης, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο λιμάνι της Σούδας, για την τέλεση του Αγιασμού των Υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, θα επισκεφθεί τα παραβεβλημένα πλησίον του χώρου της τελετής καθαγιασμού των υδάτων, Υποβρύχιο ΤΡΙΤΩΝ και Φρεγάτα ΥΔΡΑ, για να ανταλλάξει ευχές με τα πληρώματά τους.

Επιπρόσθετα, θα μεταβεί στην έδρα της 115 Πτέρυγας Μάχης, για ανταλλαγή ευχών με τους Ιπτάμενους και τους Τεχνικούς της 340 Μοίρας.

Σημειώνεται ότι ήδη στη Γαύδο βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να τιμήσει των καθαγιασμό των υδάτων, με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης να «βράζουν» με την παρουσία του στο νησί.

Η Τουρκία τα τελευταία 24ωρα, μετά τη διευρυμένη απειλή πολέμου που περιλαμβάνει και την Μεσόγειο εκτός από το Αιγαίο σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, εντείνει την προκλητικότητά της και επί του πεδίου με συνεχείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και υπερπτήσεις.

Χαρακτηριστικά, μόνο χθες σημειώθηκαν 25 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου. Οι 20 από ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος – UAV, που προχώρησε και σε 5 υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες και Παναγιά ενώ ένα ζεύγος οπλισμένων F-16 πέταξεα ομοίως πάνω από τα δύο νησιά, με τους Έλληνες πιλότους να απαντούν με μπαράζ αναχαιτίσεων και αερομαχιών, η μία εκ των οποίων κατέληξε σε εμπλοκή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ