Στον Άρειο Πάγο για τον Λαζαρίδη ο Κωνσταντόπουλος

Στον Άρειο Πάγο για τον Λαζαρίδη ο Κωνσταντόπουλος

Αναφορά για τις πρόσφατες δηλώσεις του συμβούλου του Πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη, κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Στην αναφορά ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρει:

«Διαπιστώνεται εγκληματική έξαρση της νεοναζιστικής και ρατσιστικής απειλής. Κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες του πρωθυπουργικού γραφείου ως φορείς εκτελεστικής εξουσίας γνωρίζουν από υπεύθυνες κρατικές εκθέσεις την ύπαρξη, διείσδυση και δικτύωση των νεοναζιστικών ρατσιστικών μηχανισμών σε όλους τους τομείς ή τις αντίστοιχες δομές της θεσμικής συγκρότησης της χώρας, δημιουργώντας ένα παρακρατικό μόρφωμα.

Δηλώσεις φορέων της εκτελεστικής εξουσίας, όπως του πρωθυπουργικού συμβούλου του κ. Λαζαρίδη, και άλλων αλλοιώνουν ευθέως τις βασικές αρχές του πολιτεύματος και στρέφονται κατά της ομαλής λειτουργιάς του κοινοβουλευτικού συστήματος».

Όπως αναφέρει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αυτές οι δηλώσεις διατυπώνονται εν γνώσει και με επιμονή και ουσιαστικά ανοίγουν δρόμους για να δράσουν παρακρατικοί μηχανισμοί.

Και καταλήγει στην αναφορά του: «Να ερευνηθούν οι δικτυώσεις εντός των κρατικών θεσμών, νεοναζιστικών, αντιδημοκρατικών μηχανισμών και να αντιμετωπιστούν οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις φορέων εκτελεστικής εξουσίας που δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατικό διάλογο, αλλά δημιουργούν καταστάσεις αποσταθεροποίησης του συνταγματικού κοινοβουλευτισμού».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.