Στον ανακριτή κόρη και γυναίκα

Από σήμερα αναμένεται να περάσουν την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν 10 ακόμη άτομα που κατηγορούνται ότι εμπλεκονται στην υπόθεση με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και τις αγοραπωλησίες ακινήτων. Από τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να καταθέσουν είναι η κόρη και η σύζυγος του πρώην υπουργού.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου φέρεται σύμφωνα με τους εισαγγελείς να εμπλέκεται στην υπόθεση με την αγορά το 2006 από την κατασκευαστική εταιρεία Arcon ιδιοκτησίας του Αστέριου Οικονομίδη, ο οποίος όμως την είχε αγοράσει από την εταιρεία Bluebell διαχειριστής της οποίας φαίνεται να είναι ο Νίκος Ζήγρας, της κατοικίας επί της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την αγορά του σπιτιού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που ήλθε στην κατοχή της με συμβόλαιο αγοράς από την offshore εταιρεία Nobilis, που φέρεται, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, να ανήκει στον πρώην υπουργό. Πάντως η Βίκυ Σταμάτη στην προανακριτική κατάθεση της είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώρισε τίποτα για την αγορά αυτή. «Σε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα ή περιουσιακή διαχείριση που αφορούσε την οικογένεια που δημιούργησα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο (ανεξαρτήτως του χρόνου συνάψεως γάμου), ουδεμία συμμετοχή είχα. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε είδους ενέργεια που σχετιζόταν με το προαναφερόμενο ακίνητο είχε αναληφθεί από τον σύζυγο μου» φέρεται να είχε πει η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Επιπλέον ενώπιον του ανακριτή θα δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση και ο κουνιάδος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Παναγιώτης που επέβλεπε τις εργασίες ανακαίνισης στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά και η θεία της Βίκυς Σταμάτη σε λογαριασμό της οποίας βρέθηκε κατάθεση ύψους 3 εκατ. δραχμών. Για το εν λόγω έμβασμα στην απολογία του ο πρώην υπουργός είχε υποστηρίξει ότι επρόκειτο για λάθος της τράπεζας.Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ