Στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο και το αίτημα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Αύριο η συνάντηση με τον Στάρμερ

Επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρωί της Τρίτης θα τον υποδεχτεί στην Downing Street ο Βρετανός ομόλογός του, σερ Κιρ Στάρμερ.

Γεωπολιτικός, οικονομικός και επενδυτικός είναι ο χαρακτήρας της επίσκεψης στο Λονδίνο, που θα αρχίσει σήμερα με το άνοιγμα του 3ου Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου όπου αναμένεται να παρουσιάσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που έχει η χώρα μας. Ωστόσο στο πρόγραμμα της επίσκεψης κυριαρχεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του, Κιρ Στάρμερ, η οποία είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης.

Το τετ- α- τετ των δύο ηγετών που χαρακτηρίζεται ως ευκαιρία επανεκκίνησης και αναβάθμισης των διμερών σχέσεων Αθήνας-Λονδίνου πραγματοποιείται σε ένα κρίσιμο ορόσημο για τη Δύση και εν μέσω κλιμάκωσης στο μέτωπο της Ουκρανίας. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει και το θέμα που υφίσταται με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Στη συνάντηση Μητσοτάκη και Στάρμερ θα κυριαρχήσουν τα εξής θέματα:

  • Εξελίξεις στη Μ. Ανατολή
  • Κλιμάκωση Ουκρανικού μετώπου
  • Ευρω-βρετανικές σχέσεις
  • Ναυτιλία
  • Έρευνα
  • Καινοτομία
  • Τουρισμός
  • Μεταναστευτικό
  • καθώς και ο συντονισμός των δύο χωρών ενόψει της θητείας της Ελλάδας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά την διετία 2025-26.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, κυβερνητικά στελέχη που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό σημειώνουν σύμφωνα με την ΕΡΤ ότι πρόκειται για διαρκές αίτημα που συζητείται με το Βρετανικό Μουσείο.

Στο σημερινό πρόγραμμα το momentum θα είναι οικονομικό και επενδυτικό. Ο κ. Μητσοτάκης θα ανοίξει το Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνει το Ελληνικό Χρηματιστήριο με τη Morgan Stanley.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με κορυφαίους επενδυτές, αναδεικνύοντας τα θετικά βήματα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται στη χώρα μας για επενδύσεις.

Στη φαρέτρα της Ελλάδας, που όπως αναμένεται ότι θα τονίσει ο κ. Μητσοτάκης, αποτελεί τη θετική έκπληξη της ευρωζώνης βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου αγγίζει εκείνο του γαλλικού.

Τέλος στις 21:00 (τοπική ώρα) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στον δημοσιογράφο Richard Quest.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK