Στο “κυνήγι” των εξαγωγών και ο Παναγιωτόπουλος

Στο “κυνήγι” των εξαγωγών και ο Παναγιωτόπουλος

 

Επαφές με τους Συλλόγους των εταιρειών  της Αμυντικής και Στρατιωτικής Βιομηχανίας προτίθεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να ενισχυθεί η εξωστρέφεια του κλάδου και οι εξαγωγές του σε άλλες χώρες.

Αυτό, αποκάλυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην ομιλία του, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Exposec-Defenseworld 2013, που διοργανώθηκε στην Αθήνα 3 και 4 Απριλίου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει υποδομές, ναυπηγεία από τα καλύτερα στην Ευρώπη, σημαντικές ιδιωτικές Μονάδες και Στρατιωτικές Βιομηχανίες, οι οποίες, όπως είπε χαρακτηριστικά, “ίσως είχαν κακομάθει στους φουσκωμένους προϋπολογισμούς”.

“Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε να απενοχοποιηθεί αυτός ο τομέας και να αποκτήσει την εξωστρέφεια που πρέπει”, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. “Χρειάζεται να ομονοήσουμε και να σταματήσουμε τους μικρούς, “εμφυλίους πολέμους”, ώστε να μη μαχόμαστε αλλήλους, προκειμένου να προβάλλουμε και να πουλήσουμε ανταγωνιστικά προϊόντα στις 4 άκρες της γης”, πρόσθεσε.

Ο ίδιος δήλωσε “συμπαραστάτης”, προαναγγέλοντας ότι θα καλέσει τον ιδιωτικό τομέα να κάνει ακόμα και παρουσιάσεις στο ΥΠΕΘΑ σε ξένους πρέσβεις χωρών που πιθανόν θα ενδιαφέρονται, με στόχο, όπως υπογράμμισε, “την απενοχοποίηση του Κλάδου και την προβολή και πώληση προϊόντων στα οποία είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ