Στο… κόκκινο ο ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Κασσελάκη στα σενάρια για κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του

Μπούμερανγκ φαίνεται ότι επιστρέφει στον Στέφανο Κασσελάκη η πρόταση για δημοψήφισμα από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές των κ.κ. Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανο Τζουμάκα. Πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο να οδηγήσει σε διάλυση.

Η πρόταση για δημοψήφισμα, που δήλωσε ότι θα καταθέσει στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται ότι έχει προκαλέσει οριζόντια δυσαρέσκεια στα στελέχη όλων των τάσεων, ακόμη και των λεγόμενων νεοπροεδρικών, οι οποίοι στηρίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ορισμένοι θέτουν στο τραπέζι ακόμη και την πρόταση για κατάθεση μομφής σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη. Για αυτό το ενδεχόμενο ρωτήθηκε πριν λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιεί περιοδεία σε Χαϊδάρι, Αιγάλεω και Περιστέρι.

«Επιτέλους το κόμμα να ακούσει την κοινωνία που έχει προβλήματα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης που απάντησε ότι δεν τον απασχολεί το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος του. Παράλληλα επέμεινε ότι θα συνεχίσει με τη εσωκομματική διαδικασία για τις διαγραφές των 3 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο τέταρτος, ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε την αποχώρηση του.

Ενόχληση σε όλες τις εσωκομματικές τάσεις – Αποστάσεις νεοπροεδρικών

Η πρόταση για το δημοψήφισμα έχει προκαλέσει διαλυτικές τάσεις εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιδράσεις σχεδόν από όλες τις τάσεις. Αρχικά το πρώτο βασικό ερώτημα για το δημοψήφισμα είναι εάν με βάση το καταστατικό του κόμματος επιτρέπεται να υπάρξει διαγραφή στελεχών μέσω αυτής της οδού.

Σε αυτή την φάση ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται ότι επιχείρησε αναδίπλωση μέσω του δημοψηφίσματος προκειμένου να μην πάρει πίσω τις διαγραφές και να πιέσει και άλλο όσους αντιδρούν. Ωστόσο αυτή η επιλογή οδήγησε πολλά στελέχη να πάρουν αποστάσεις από την επιμονή Κασσελάκη να προχωρήσει σε εκκαθάριση του κόμματος από τους διαφωνούντες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η Έφη Αχτσιόγλου και η τάση των «6+6» φέρονται να μην κρύβουν την δυσαρέσκεια τους για την επιλογή Κασσελάκη. Στην ίδια γραμμή φέρεται να βρίσκεται και ο Νίκος Παππάς που στήριξε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη του λεγόμενου κέντρου, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος φέρονται να έχουν στείλει τελεσίγραφο στον Στέφανο Κασσελάκη και να ζητούν να πάρει πίσω την απόφαση του για δημοψήφισμα.

Επιπλέον τα στελέχη που έως τώρα πίστευαν ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος στον Στέφανο Κασσελάκη για να ξεκαθαρίσει το πού θέλει να πάει το κόμμα και τα στελέχη που πίστευαν ότι πρέπει να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να ασκούν κριτική στην ηγεσία πλέον φέρονται να εκφράζουν σοβαρούς προβληματισμούς.

Βραδινές συσκέψεις

Οι τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να συζητηθούν σε σύσκεψη των νεοπροεδρικών που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ και στην οποία θα συμμετέχει και ο Νίκος Παππάς, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Παράλληλα και η εσωκομματική τάση των «6+6» θα συνεδριάσει απόψε προκειμένου να οργανώσει τα επόμενα βήμα της. Σε συσκέψεις βρίσκονται και άλλες εσωκομματικές τάσεις, ενώ διεργασίες γίνονται και στην «Ομπρέλα» με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ