Στο Χαϊδάρι ο Μητσοτάκης – Επίσκεψη στη Μονή Δαφνίου και στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο – ΦΩΤΟ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε σήμερα (09/05) το πρωί στην ιστορική Μονή Δαφνίου στο Χαϊδάρι, μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

O πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο Καθολικό της Μονής Δαφνίου που είναι ένα από τα πιο σημαντικά βυζαντινά μνημεία κυρίως χάρη στα ψηφιδωτά της τα οποία, όπως του είπε η υπουργός Πολιτισμού, συναντώνται σε άλλους δύο ναούς ένας εκ των οποίων η Μονή της Χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης του ναού αλλά και του βόρειου περίβολου, έργο που υλοποιείται με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σημειώνεται ότι η Μονή Δαφνίου έχει ενταχθεί στον επίσημο κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τον Βοτανικό κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τις δράσεις του καθώς στόχο έχει την εκπαίδευση στη περιβαλλοντική συνείδηση και στην προστασία των δασών, ενώ εξυπηρετεί και ερευνητικές μελέτες, με εκατοντάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο να τον επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ