Στις καλένδες η Επιτροπή

Στις καλένδες η Επιτροπή

 

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται η Επιτροπή για τον συντονισμό της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τη χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών, ενώ οι όποιες διορθωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση θα πραγματοποιηθούν με την εκταμίευση της δόσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς σαφώς ενισχυμένος τουλάχιστον στην παρούσα φάση από τις αποφάσεις του Eurogroup δεν επιθυμεί προφανώς «καπέλο» στο αξίωμά του, ενώ ερώτημα προκαλεί γιατί δεν αντέδρασαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης. Ιδίως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που την επιθυμούσε σφοδρά, μετά την μη συγκρότηση – ποτέ – της Διαπραγματευτικής Ομάδας, που ζητούσε από τον Ιούνιο. Κατ’ ορισμένους, η μη αντίδραση ίσως προδικάζει αναβαθμισμένη συμμετοχή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ίσως και με τους ίδιους τους αρχηγούς τους σε θέση αντιπροέδρων – κάτι, πάντως, που ο Φώτης Κουβέλης διαψεύδει κατηγορηματικά σε ότι τον αφορά.

Διαφωνίες

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαφωνούν με το φορολογικό που τους παρέδωσε το οικονομικό επιτελείο. Δεν το απορρίπτουν στο σύνολό του, ωστόσο ζητούν περαιτέρω σημαντικές αλλαγές που είναι αμφίβολο εάν το οικονομικό επιτελείο θα τις κάνει αποδεκτές, κάτω και από την πίεση της τρόικας. Στην Ιπποκράτους έγινε χθες σύσκεψη για το θέμα υπό τον Ευ. Βενιζέλο και σήμερα ο υπεύθυνος Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης θα δημοσιοποιήσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Νευρική κρίση από το σποτ

Στο ΠΑΣΟΚ, επίσης, πρωτίστως, υπάρχει σοβαρή ανησυχία και από το σποτ που δημοσιοποιήθηκε χθες με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Σαμαρά. Όχι μόνο γιατί ο πρωθυπουργός εμφανίζεται – σύμφωνα με την Ιπποκράτους – περίπου ως «εθνάρχης», αλλά και γιατί φοβούνται το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ