Στις 17.30 η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Άντονι Μπλίνκεν – Τι θα συζητήσουν

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ‘Αντονι Μπλίνκεν θα πραγματοποιηθεί στις 17:30, στην οικία του πρωθυπουργού στα Χανιά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη (θα αναχωρήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας) και μετά τις συναντήσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον ομόλογό του Χακάν Φιντάν, θα γίνει δεκτός το απόγευμα στην οικία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων. Οι δυο άνδρες θα έχουν κατ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων είναι: Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η επίσκεψη Μπλίνκεν στην περιοχή αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας, στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ