Στις 13:00 η ονομαστική ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου

Με ομιλίες βουλευτών συνεχίζεται από το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα με την ψήφισή του, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται και σήμερα, δεύτερη ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου, η επίμαχη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από τα 15 έτη.

Υπέρ της ρύθμισης έχουν ταχθεί ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι, ενώ οι ΑΝΕΛ, πλην του Κώστα Ζουράρι που ξεκαθάρισε ότι υπερψηφίζει τη νέα ρύθμιση, έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν.

Η ΝΔ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων τάχθηκαν κατά, ενώ από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αποφασίσει το συντονιστικό όργανο της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας που συνεδριάζει από το πρωί για την τελική της στάση, μετά την άρνηση των ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν τη διάταξη.

Να σημειωθεί ότι περίπου στη 1.00 το μεσημέρι αναμένεται να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει η Χρυσή Αυγή.

Νωρίτερα, γύρω στις 12.00 μ.μ. αναμένεται να μιλήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η σημερινή ψήφος είναι ψήφος για αξιοπρέπεια, ισοπολιτεία, ενσυναίσθηση και ανθρωπιά. Ας κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους ευάλωτους, αδύναμους και αδικημένους συνανθρώπους μας», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης. Αναφερόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, επεσήμανε ότι πρέπει να ακούμε αυτούς που από άμβωνος κηρύττουν την αγάπη, την ισότητα και την φιλαλληλία».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο πρόχειρο, που καταφεύγει σε υπερβολές και ακρότητες. «Η κυβέρνηση επιχειρεί να λαϊκίσει και να διχάσει την κοινωνία για να πείσει δήθεν ότι έχει προοδευτικό πρόσημο», προσέθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ