Στην τακτική Δικαιοσύνη επιστρέφει η μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Στην τακτική Δικαιοσύνη επιστρέφει η μήνυση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σε βάρος του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση για την ιστορία με τις βίζες στο ΥΠ.ΕΞ.

Η μη συμμετοχή του κ. Καμμένου στις εθνικές εκλογές οδήγησε τη Βουλή στην απόφαση να επιστρέψει τη σχετική δικογραφία στην τακτική Δικαιοσύνη καθώς ο κ. Καμμένος δεν φέρει πλέον το βουλευτικό αξίωμα και ως εκ τούτου εκλείπει η αρμοδιότητα της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική δικογραφία είχε διαβιβαστεί εδώ και μήνες στη Βουλή με αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας του κ. Καμμένου και όχι με τη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Παρά το γεγονός ότι είχε διαβιβαστεί εδώ και μήνες, η σχετική δικογραφία δεν είχε εισαχθεί στην επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας με αποτέλεσμα μετά από τις εκλογές η αρμοδιότητα να επιστρέφει στη δικαιοσύνη.

Με το ίδιο αιτιολογικό στη Δικαιοσύνη επεστράφησαν μηνύσεις της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου σε βάρος του κ. Καμμένου αλλά και μηνύσεις σε βάρος πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ