Στην Προεδρική Φρουρά ο Νίκος Δένδιας: Αποκάλυψε το… απωθημένο του – Γιατί δεν έγινε Εύζωνας

Σε μια αποκάλυψη προέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στις δηλώσεις που έκανε, μετά την επίσκεψή του στην Προεδρική Φρουρά. “Ήταν για εμένα στιγμές εξαιρετικής χαράς και υπερηφάνειας που έγινα δεκτός σήμερα από τον Διοικητή και ξεναγήθηκα στους χώρους της Προεδρικής Φρουράς. Και επίσης, ήρθα σε επαφή με την τεράστια ενδυματολογική παράδοση της Προεδρικής Φρουράς που κρύβει μία εθνική παράδοση, την εξέλιξη του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες” τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Ο κ. Δένδιας εξομολογήθηκε ότι ίσως ήταν ένα απωθημένο του εδώ και πολλά χρόνια και εξήγησε γιατί: “Όταν κατατάχθηκα στον Ελληνικό Στρατό, κατ’ αρχήν είχα προεπιλεγεί, λόγω ύψους, για την Προεδρική Φρουρά. Αλλά επειδή δεν μπορούσα να στερηθώ μόνιμα τα γυαλιά μου, τελικά έγινα μόνον Έφεδρος Αξιωματικός και όχι Εύζωνας. Ήταν λοιπόν και για εμένα μία στιγμή προσωπικής επιστροφής”.

Κατά την επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας είχε διάλογο με τον ράφτη, ο οποίος του έδειξε τον τρόπο κατασκευής της φουστανέλας και της εξάρτησης των ανδρών της Προεδρικής Φρουράς. Ο ράφτης, απευθυνόμενος στον Νίκο Δένδια, είπε: “Συγχαρητήρια, κύριε υπουργέ, μας κάνατε εθνικά υπερήφανους». Ο Ν. Δένδιας τον ευχαρίστησε, με τον ράφτη να σημειώνει: «Αυτό ένιωσα και οφείλω να σας το πω”.

Τέλος, ερωτηθείς για την αυριανή άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό, απάντησε: “Αύριο είναι μία δύσκολη ημέρα, πάμε για το καλύτερο, αλλά να δούμε τι θα γίνει. Πάμε όμως πάντα για το καλύτερο.”

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και στην τριμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου. Παράλληλα, συζήτησαν για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και για την επικείμενη πενταμερή Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ, υπουργείο Εξωτερικών

Πηγή φωτό: ΑΠΕ, TWITTER υπουργείου Εξωτερικών

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.