Στην Εύβοια η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στην Εύβοια που δοκιμάζεται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα από τον πύρινο εφιάλτη βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής θα συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

“Σε λίγη ώρα θα βρίσκομαι στην Βόρεια Εύβοια, Αιδηψό, Ιστιαία, Λίμνη, Ροβιές, κοντά στους πληγέντες, για να συνδράμω με όποιον τρόπο μπορώ”.

Σε προηγούμενή της ανάρτηση η κ. Κωνσταντοπούλου είχε κάνει λόγο για “τραγωδία που γεννά αναπόδραστες σκέψεις και ερωτηματικά και πως η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια πρωτοφανή δίνη, που απειλεί την ύπαρξή της”.

Δείτε την ανάρτησή της:

“Σε αυτές τις δύσκολες μέρες και ώρες, η σκέψη μου είναι κοντά στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη απέναντι στις φλόγες, σε εκείνους κι εκείνες που σώζουν ζωές, φυγαδεύουν, περιθάλπουν, φροντίζουν για τα θύματα της φωτιάς, για τους ανθρώπους και τα πλάσματα της φύσης. Τους εύχομαι δύναμη αστείρευτη και τους ευχαριστώ. Η σκέψη μου είναι κοντά και σ´όλους εκείνους που κινδύνευσαν ή κινδυνεύουν απ´τη φωτιά, χάνουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, εκκενώνουν τις εστίες τους. Τα λόγια είναι φτωχά για να γιατρέψουν τις πληγές. Από την Βόρεια Εύβοια, στην Αττική, στην Ηλεία, στη Μεσσηνία, στη Λακωνία, σε τόσα μέρη της πατρίδας μας, μια σύγχρονη και ταυτόχρονη τραγωδία, που γεννά αναπόδραστες σκέψεις και ερωτηματικά. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια πρωτοφανή δίνη, που απειλεί την ύπαρξή της. Χρειαζόμαστε κουράγιο, δύναμη, αλλά και συνειδητοποίηση. Στις επόμενες ώρες και ημέρες θα βρεθώ στις πληγείσες περιοχές, κοντά στους ανθρώπους τους, ως ελάχιστο χρέος αλληλεγγύης και συνδρομής”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ