Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο φάκελος για την Χ.Α.

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο φάκελος για την Χ.Α.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας κοινοποίησε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον φάκελο της κρατικής ασφάλειας για την Χρυσή Αυγή. Σε αυτό το φάκελο περιλαμβάνονται τα περιστατικά, όπου στελέχη και μέλη της ΧΑ συμμετέχουν σε αξιόποινες πράξεις.

Ο κ. Δένδιας απέστειλε και σχετικά δημοσιεύματα και αναφέρει μάλιστα ότι όλα αυτά προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας.  

Κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης υπογραμμίζουν ότι σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στη Δικαιοσύνη και να ενεργοποιηθεί (μπορεί αυτό να γίνει και σήμερα) το άρθρο 187 έτσι ώστε όλες αυτές οι αξιόποινες πράξεις που συμπεριλαμβάνονται στον φάκελο, να θεωρηθούν ως προϊόν εγκληματικής οργάνωσης και όχι ως μεμονωμένα περιστατικά.

Με αυτό τον τρόπο θα σχηματισθεί δικογραφία εις βάρος των μελών και των στελεχών, η οποία θα σταλεί στη Βουλή και θα τεθεί θέμα άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που θα οδηγηθούν ενώπιων της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους, το υπουργείο δεν περίμενε να συμβεί αυτό που έγινε στο Κερατσίνι και ότι ο κ. Δένδιας πήρε την απόφαση για την συγκεκριμένη ενέργεια μετά τα γεγονότα στον Μελιγαλά.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ