Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣτΕ

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση, αφενός απαντώντας στο αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, και αφετέρου αναδεικνύοντας τις ευθύνες που έχει η Νέα Δημοκρατία, όπως υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Από τη Δευτέρα κιόλας, το Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνει δράση για τη μετάβαση στην επόμενη τηλεοπτική ημέρα, με την κατάθεση του σχεδίου νόμου, όπως ανήγγειλε χθες το βράδυ η Όλγα Γεροβασίλη αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου.

Η επόμενη κίνηση-«κλειδί» είναι η νέα προσπάθεια του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Στο θέμα αυτό όμως, θα πρέπει να αναμένουμε ένταση των πιέσεων από την κυβέρνηση προς την αξιωματική αντιπολίτευση για τον ορισμό των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής.

«Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φτιάξουμε από κοινού ΕΣΡ», σημείωνε κυβερνητική πηγή, σε συνομιλία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και δεν θα είναι το μόνο πεδίο, στο οποίο η πλειοψηφία θα πιέσει την αντιπολίτευση.

Η επιστροφή της πρώτης δόσης χρημάτων προς τους τέσσερις υπερθεματιστές συνεπάγεται «τρύπα» στο δημόσιο ταμείο και κατ’ επέκταση στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης (παιδικοί σταθμοί, Υγεία κ.α.).

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, εδώ υπάρχουν ευθύνες οι οποίες πρέπει να κατονομαστούν.

Ευχή της κυβερνητικής πλευράς είναι να τελειώσει γρήγορα η εκκρεμότητα με το ΕΣΡ και να συγκροτηθεί άμεσα σε σώμα, το οποίο με τη σειρά του να προχωρήσει σε διαγωνισμό επί τη βάσει του λεγόμενου «νόμου Παππά» (αφού το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό όχι το σύνολο του νόμου, αλλά μόνο το άρθρο 2Α, για τη δικαιοδοσία του υπουργού).

Ο διαγωνισμός αυτός θα ήταν ευχής έργον να φέρει τα χρήματα που απέφερε ο πρόσφατος διαγωνισμός, σημειώνεται από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Στο ερώτημα αν υπάρχει ανησυχία για τυχόν προσβολή της νέας διαδικασίας με τις βεβαιώσεις λειτουργίας, συνεργάτης του υπουργού Επικρατείας υπογραμμίζει ότι η κυβερνητική στόχευση αφορά τη διευθέτηση του επί τρεις δεκαετίες άναρχου τηλεοπτικού τοπίου με τη θεσμοθέτηση προϋποθέσεων λειτουργίας, και επιπλέον, με έσοδα για το δημόσιο ταμείο.

«Όσοι προσβάλλουν τις βεβαιώσεις λειτουργίας, θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί επί σειρά ετών δέχονταν, παραμονές Πρωτοχρονιάς, την παράταση λειτουργίας των καναλιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης:

Προτεραιότητα της κυβέρνησης η νομοθετική ρύθμιση για τις άδειες

Ο Χατζηδάκης στον Realfm 97,8: Ανάχωμα στον αυταρχισμό η απόφαση του ΣτΕ

Μαξίμου: Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ